Süre: 50 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 3300 (porsiyon: 550)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yemek kaşığı kabuksuz badem
- 4 yenmek kaşığı iç antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Tarif
Badem ve fıstıkları robotta çek, un gibi yap. 2 kaşığını ayır. Süt ve hindistan cevizi hariç, diğerlerini tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına karıştırarak, 1-2 dakika yüksek sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamını alana kadar pişir. Ocağı kapat. Hemen kaselere koy. Soğuyunca buzdolabına al. Servis yaparken hindistan cevizi, ayrılan badem ve antep fıstığını serp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder