Süpangle

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 3050 (porsiyon: 610)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 5 tane kase

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2/3 su bardağı damla çikolata

Tarif

Çikolata ve süt hariç diğer malzemeleri tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile karıştırarak yedir. Sonra çırp. Çikolatayı kat. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir.  Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Hemen kaselere paylaştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder