Porsiyon: 26
Kalori: 5260 (porsiyon: 216)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı fındık yağı veya 125 gr eritilmiş tereyağı
- 8 tane kuru incir
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviziçi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
- Kalıbı yağlamak için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
İncirleri doğra. Sütü 1 taşım kaynat. İncirleri içine kat. Kabartma tozunun yarısını da içine kat. (foşurdayacaktır). 10-15 dakika ılısın. Blenderden geçir.Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını koklayarak anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle yüksek hızda, köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Sütlü inciri, yağı, tarçını ve kalan kabartma tozunu koy, 15 saniye kadar çırp. Unu azar azar ekle, yedir. Kaşıkla çırparcasına karıştır. Ceviziçini ekle, karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Kalıbı salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine koy. En az 30 dakika fırının kapısını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ört. Ters çevirerek keki çıkar. Kek fanusuna yerleştir. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder