Karanfilli Pasta

dSüre: 170 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 5110 (porsiyon: 320)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi ve 20 cm çapında tencere ve 40 cm çapında tabak

Malzemeler

  • Keki için
  • 6 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • Üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 su bardağı fındık içi
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • Arası için
  • 1/2 su bardağı antep fıstığı
  • Kreması için
  • 750 ml süt
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr tereyağı 

Tarif

Keki
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koy, 15 saniye çırp. Nişasta ve unu azar azar ekleyerek kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök, salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 50-60 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Üzerine kağıt havlu ser. Onun üzerine de gazete ser. Ters çevirerek keki çıkar. Soğusun. Yatay olacak şekilde 3 parçaya böl.

Üzeri
Krem şantiyi mikser tasına koy. Sütü ekle. Mikserle katılaşana kadar yaklaşık, 1-1,5 dakika çırp. Buzdolabına koy, soğuk kalsın. Fındıkiçini robotta iri kıyım çek. Karanfilleri havanda döverek ufala.


Kreması

Tencereye, unu, şekeri, yumurta sarısını ve kakaoyu koy. Sütü azar azar katarak, çırpma teli ile çöz. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, sonra orta ateşte pişir. Yoğunlaşmaya başlayınca ocağı kıs. Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişir. Ocağı kapat. Tereyağını içine koy, erisin. Mikserle 1 dakika çırp. Kabuk bağlamasın diye arada, 15 er saniye çırp. Soğusun.

Pastanın hazırlanması

Krem şantinin yarısını kremaya koy, 15 saniye çırp.

Kekin alt parçasını tabağa koy. Kremanın 1/3 ünü üzerine yay. Antep fıstığının yarısını üzerine serp. Bir tutam karanfil serp. 2. kek parçasını üzerine koy. Kremanın 1/2 sini üzerine yay. Kalan antep fıstıklarını üzerine serp. Bir tutam karanfil serp. Kekin  üst parçasını üzerine koy. Kalan kremayı üzerine yay. Fındıkları serp. Kalan karanfilleri serp. Kalan krem şanti ile pastanın kenarlarını kalınca sıva ve üzerini süsle. Buzdolabına koy. En az 8 saat beklesin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder