Ay Kurabiye

Süre: 80 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 4280 (porsiyon: 214)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 125 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • İçi için
  • 1/2 su bardağı ceviziçi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı

Tarif

Hamuru
Tereyağını önceden buzdolabından çıkar, ısınsın. 2 yumurta sarısını  büyük bir tasa koy, pudra şekeri ile birlikte çatalla çırp. Kalan kalan malzemeleri ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir, top yap. Üzerine ıslak bez ört, 15 dakika dinlensin.

İçi
Cevizleri robotta irikıyım çek. Ya da bıçakla doğra. Üzümleri yıka, kurula. Bütün iç malzemelerini karıştır.

Hazırlanışı
Tepsiyi yağla. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopar. Avuç içinde kayık şekli ver. İçine olabildiğince çok iç koy. Kenarlarını elle bastırarak kapat. Tezgahta ileri, geri hareketle boyunu biraz uzat, hilal şekli ver. Tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık, 35 dakika pişir. Soğuyunca içine kağıt havlu serilmiş saklama kabına al. Dışarda 3-4 gün taze olarak saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder