Meyvalı İrmik Muhallebisi

Süre: 55 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4000 (porsiyon: 333)
Kap: 20 cm çapında tencere, 18 cm çapında tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1/2 su bardağı fındıkiçi
  • 50 gr tereyağı
  • Sosu için
  • 500 gr çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

Tarif

Fındıkları robotta irikıyım çek. Muhallebi malzemelerinden, süt, fındıkiçi ve tereyağı hariç diğerlerini tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağı ve fındıkları kat, karıştır. Borcama dök, soğusun.

Sosu

Çilekleri yıka, sirkeli suda 20 dakika beklet. Yarısını robotta çek, püre yap. Nişasta, şeker ve su ile birlikte tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamını alana kadar pişir. 5-6 dakika beklesin. Muhallebinin üzerine dök. Bırak soğusun. Kalan çilekleri ortadan ikiye böl. Üzerini süsle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder