Porsiyon: 10
Kalori: 1650 (porsiyon: 165)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 1 lt lik saklama kabı
Malzemeler
- 500 gr çilek
- 1,25 su bardağı şeker
- 1 tane limonun suyu
- 2 su bardağı su ( veya 1,5 bardak su+ 1/2 bardak portakal suyu )
Tarif
Çileklerin yapraklarını kopar. Aktarma usulü yıka. Sirkeli suya koy. (1 lt suya 4 kaşık sirke) 20 dakika beklet. Şekeri, suyu ve limon suyunu tencereye koy. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynat. Soğusun.Çilekleri şekerli su ile birlikte robota koy, püre yap. İnce tel süzgeçten geçir. Mikser tasına al. Buzluğa koy. 2 saat sonra çıkar (donmamış olmalı) mikserle 1 dakika kadar çırp, buzluğa koy. 2 saat sonra bir daha çıkar(donmamış olmalı) mikserle 1 dakika daha çırp. Saklama kabına aktar. Buzluğa koy, donsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder