Porsiyon: 13
Kalori: 3675 (porsiyon: 282)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 çay bardağı susam
- 3 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Tereyağını önceden buzdolabından çıkar, ısınsın. Tepsiyi yağla. Bütün malzemeleri bir tasa koy, mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. 13 parçaya böl, yuvarla. 8-10 cm boyunda çubuklar yap. Uçlarını birleştirerek simit şekli ver. Teker teker arkalı, önlü susama batır. Tepsiye aralıklı diz.Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık, 30 dakika pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba al. Dışarda 4-5 gün taze olarak saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder