Kandil Simiti

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 13
Kalori: 3675 (porsiyon: 282)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1  tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı susam
  • 3 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tereyağını önceden buzdolabından çıkar, ısınsın. Tepsiyi yağla. Bütün malzemeleri bir tasa koy, mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. 13 parçaya böl, yuvarla. 8-10 cm boyunda çubuklar yap. Uçlarını birleştirerek simit şekli ver. Teker teker arkalı, önlü susama batır. Tepsiye aralıklı diz.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık, 30 dakika pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba al. Dışarda 4-5 gün taze olarak saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder