Porsiyon: 10
Kalori: 2600 (porsiyon: 260)
Kap: 2 tane 18 cm çapında tencere ve 26 cvm çapında servis tabağı
Malzemeler
- Hamuru için
- 250 gr kestane
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 10 tane pötibör bisküi
- 1 çay bardağı ceviziçi
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı damla çikolata
Tarif
HamuruCeviziçini robotta irikıyım çek. Kestanelerin üzerine çizik at. 2 litre kadar suyu tencereye koy. Kestaneleri içine at. Yumuşayana kadar orta ateşte haşla. Süz, soğuk suya tut. Kabuklarını soy. Kestaneleri, bisküileri ve sütü robota koy. Püre yap. Büyük bir tasa al. İçine şeker, ceviziçi ve üzümleri koy. Elle yoğur. Hamur haline gelsin. Antep fıstığını bir çay tepsisine koy. yay. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, elle top yap. Topları antep fıstığının üzerine koy, tepsiyi sallayarak, her tarafına bulanmasını sağla.
Sosu
Süt, su ve damla çikolatalar hariç diğer sos malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Süt ve suyu azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Çikolataları içine at. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden üzeri göz göz olana kadar pişir. Ocağı kapat. 2-3 dakika beklesin.
Hazırlanışı
Tepsideki hamur toplarını servis tabağına al. Sosu üzerlerine dök. Soğuyunca buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder