Porsiyon: 26
Kalori: 5550 (porsiyon: 213)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık yağı veya eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1,5 su bardağı un
- Kek kalıbı için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Koklayarak bayat olup, olmadığına bak. Mikser tasına koy. İçine toz şekeri ekle. Mikserle yüksek ayarda, köpürene kadar, yaklaşık 1 dakika çırp. Pudra şekerini koy. Kaşıkla karıştırarak yedir. Yağ, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ekle. Kaşıkla karıştırarak yedir. Unu koy. Çırparcasına kaşıkla karıştırarak onu da yedir. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Kalıbı salla.Fırını 175* C ye ayarla, ısınınca kalıbı içine sür. Fırının kapağını en az 30 dakika açmadan, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevir, çıkart. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder