Peynirli Veya Sucuklu Poğaca

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 3600-4100 (porsiyon: 360-410)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 150 gr beyazpeynir veyz 1/2 kangal sucuk
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı

Tarif

Tereyağını önceden buzdolabından çıkar yumuşasın. Peyniri ufala. Peynir ve yumurta sarısı hariç diğer bütün malzemeleri bir tasa koy, Mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika kadar yoğur, yumuşak bir hamur olsun. Tepsiyi yağla. Avuç içi kadar parçalar kopar, yuvarla, yassılaştır. İçine peynir veya sucuk koy. Kapat, uçlarına bastır. Poğaça şekli ver. Tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür.
Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişir.
Soğuyuna üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba al. Dışarda 1-2 gün taze kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder