Elmalı Ayva Tatlısı

Süre: 100 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1900 (porsiyon: 316)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi

Malzemeler

  • 3 tane orta boy ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 tane orta boy elma
  • 3 kaşık şeker
  • 12 tane ayva çekirdeği
  • 6 tane karanfil
  • 2 tane çubuk tarçın

Tarif

Ayvaları soy. Ortadan ikiye böl. Çekirdek yataklarını çıkararak olabildiğince büyük oyuk yap. Tencereye oyuklar alta gelecek şekilde yerleştir. Suyu, 1 bardak şekeri, çekirdekleri, tarçını ve karanfili ekle. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişir. Borcama oyuklar yukarı gelecek şekilde diz. Elmaların kabuğunu kes. Rendele. 3 kaşık şekerle karıştır. Ayvaların oyuklarına doldur. Tenceredeki suyu üzerine boşalt. Tepsiyi alüminyum folyo ile kapat.
Fırını 200* C ye ayarla. Tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir. (rengi kırmızı olsun dersen, bir parça lohusa şekerini eriterek suyuna koy)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder