Porsiyon: 6
Kalori: 1900 (porsiyon: 316)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi
Malzemeler
- 3 tane orta boy ayva
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 tane orta boy elma
- 3 kaşık şeker
- 12 tane ayva çekirdeği
- 6 tane karanfil
- 2 tane çubuk tarçın
Tarif
Ayvaları soy. Ortadan ikiye böl. Çekirdek yataklarını çıkararak olabildiğince büyük oyuk yap. Tencereye oyuklar alta gelecek şekilde yerleştir. Suyu, 1 bardak şekeri, çekirdekleri, tarçını ve karanfili ekle. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişir. Borcama oyuklar yukarı gelecek şekilde diz. Elmaların kabuğunu kes. Rendele. 3 kaşık şekerle karıştır. Ayvaların oyuklarına doldur. Tenceredeki suyu üzerine boşalt. Tepsiyi alüminyum folyo ile kapat.Fırını 200* C ye ayarla. Tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir. (rengi kırmızı olsun dersen, bir parça lohusa şekerini eriterek suyuna koy)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder