Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1870 (porsiyon: 311)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
- 1 paket vanilya
Tarif
Damla sakızını havanda 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte döv. Süt hariç bütün malzemeleri tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile karıştırarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayıca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamını alnana kadar pişir. Hemen kaselere paylaştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder