Damla Sakızlı Muhallebi

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1870 (porsiyon: 311)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı
  • 1 paket vanilya

Tarif

Damla sakızını havanda 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte döv.  Süt hariç bütün malzemeleri tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile karıştırarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayıca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamını alnana kadar pişir. Hemen kaselere paylaştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder