Süre: 260 dakika
Porsiyon: 14
Kalori: 3200 (porsiyon: 228)
Kap: 20 cm çapına tencere ve 1,5 litre saklama kabı
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı salep
- 150 gr antep fıstığı (veya fındık, ceviz)
Tarif
Antep fıstığını (tuzsuz) robotta kıy. Bütün malzemeleri tencereye koy. Karıştıra karıştıra kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynat. Bırak soğusun. Mikser tasına aktar. Buzluğa koy. 2 saat sonra çıkar (donmamış olmalı) mikserle 1 dakika çırp. 2 saat sonra yine çıkar (donmamış olsun) yine 1 dakika daha çırp. Saklama kabına aktar. Buzluğa koy, donsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder