Porsiyon: 14
Kalori: 3667 (porsiyon: 261)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve saklama kabı
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta akı
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 24 tane zeytin veya 100 gr peynir
- 1 yemek kaşığı çörekotu veya haşhaş
Tarif
Tereyağını önceden buzdolbından dışarı al, ısınsın. Zeytinlerin çekirdeklerini soyarak, çıkar. Tepsiyi yağla. Zeytin, yumurta sarısı ve çörekotu hariç, diğer bütün malzemeleri bir tasa koy, elle mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. 14 parçaya böl, yuvarla. Üzerine bastırarak, yassılaştır. İçine 2 tane zeytin koy. Kenarlarını yukarda topla, kapat, üzerine çok hafif bastır. Bıçakla çizik atarcasına üzerine + işareti yap. Tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür. Çörekotu serp.Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca, tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık, 45 dakika pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba al. Dışarda 1-2 gün taze kalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder