Muzlu Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 4925 (porsiyon: 189)
Kap: Kek kalıbı

Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı muz aromalı süt
  • 1 tane büyük muz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ

Tarif

Muzu tavla zarı gibi doğra.
Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. İçine şekeri koy. Miserle yüksek ayarda, köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekle, 15 saniye çırp. Unu azar azar kaşıkla yedirerek ekle. Çırparcasına kaşıkla karıştır. Muzu ekle karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içinme dök. >Kalıbı salla.
Fırını 175*C ye ayarla, ısınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızararna kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Kalıbı çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üstüne kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki kalıptan çıkar. Kek fanusuna koy. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder