Porsiyon: 24
Kalori: 5850 (porsiyon: 243)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 30 cm çapında tabak
Malzemeler
- İçi için
- 1 tane büyük ayva
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- Hamuru için
- 250 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için
- 2-3 kaşık pudra şekeri
Tarif
İçiAyvayı rendele. Ceviziçini bıçakla küçük küçük doğra. Üzümleri yıka, kurula. Ayvayı şekerle birlikte bir sahanda biraz pişir. İçine kuru üzümleri ve tarçını koy, karıştır. Ocağı kapat. Ceviziçini karıştır.
Hamuru
Tepsiyi yağla. Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir tasa koy. Elle mıcıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur, bütünleştir. 3 eşit parçaya böl. Her bir parçayı, merdane ile 0,5 cm kalınlığında daire şeklinde aç. 8 üçgen parçaya böl. Üçgenin tabanına yakın yere biraz iç koy. Uçları açık olacak şekilde rulo yap.
Fırını 165*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık, 25-30 dakika pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa al. Üzerlerine pudra şekeri serp. Dışarda saklama kabında 3-4 gün taze olarak saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder