Etimek Tatlısı

Süre: 120 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 7500 (porsiyon: 500)
Kap: 25*40 cm boyutlarında borcam tepsi ve 2 tane 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • Şurup için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
  • Muhallebi için
  • 1,5 lt süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı
  • Krema için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Tarif

Şurubu
Tencereye şekeri koy. Orta ısıdaki ateşte hafif karamel rengi alana kadar kavur. Suyu ekle. (topaklanacaktır. Önemli değil. Karıştırarak çöz). Kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat. Bırak ılısın.

Muhallebisi
Süt hariç diğer muhallebi malzemelerini tencereye koy, karıştır. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile karıştırarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını ekle, erisin. Mikserle 1 dakika kadar çırp. 5 dakika sonra bir daha 1 dakika çırp.

Krem şantisi
Krem şantiyi mikser tasına sütle birlikte koy. Katılaşana kadar mikserle çırp. Buzdolabına koy.


Hazırlanışı

Etimekleri, tepsi kenarlarında şişme payı bırakarak, tepsiye diz. Ilık şerbeti üzerlerine kepçe ile dök. 20-25 dakika şurubu emmesi için beklet. Muhallebiyi  üzerine yay. Soğuyup kabuk bağlayana kadar beklet. Krem şantiyi spatula ile üzerine yay. Buzdolabına koy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder