Muzlu Dondurma

Süre: 270 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1240 (porsiyon: 155)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 1 lt lik saklama kabı

Malzemeler

  • 2 tane büyük muz
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 limonun suyu
  • 2,5 su bardağı su

Tarif

Şeker ve suyu tencereye koy. Ocağı yak. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynat. Bırak soğusun.
Muzları parçala. Muz, şekerli su ve limon suyunu robota koy, püre yap. Mikser tasına al. Buzluğa koy. 2 saat sonra çıkar, (donmamış olmalı) 1 dakika kadar çırp. 2 saat sonra yine çıkar, (donmamış olmalı)  1 dakika kadar çırp. Saklama kabına al. Buzluğa koy, donsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder