Porsiyon: 10
Kalori: 3400 (porsiyon: 340)
Kap: Küçük sahan, 20 cm çapında tencere ve 10 tane ısıya dayanıklı kase ve büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 1 litre süt
- 8 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Karamel için: 1 su bardağı şeker
- '' '' : 4 yemek kaşığı su
Tarif
Karamel için; şekeri ve suyu sahana koy. Kısık ateşte pekmez rengini alana kadar pişir. Fazla koyulaşmadan, ocağı kapat. Karameli kaselere paylaştır.Yumurta ve şekeri tencereye koy, mikserle 15 saniye çırp. Sütü ve vanilyayaı ekle, 15 saniye daha çırp. Kaselerdeki karamelin üzerine paylaştır. Tepsiye diz. Yarılarına gelecek şekilde tepsiye su koy.
Fırını 150* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Katılaşıp, kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişir. Fırından çıkar, ılısın. Buzdolabına koy, soğusun. Muhallebilerin çevresini bıçakla arala, servis tabağına ters çevir çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder