Porsiyon: 26
Kalori: 5600 (porsiyon: 215)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık yağı veya 250 gr eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Kek kalıbı için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Yumurtaları birer birer kaseye kır. Koklayarak bayat olup olmadığını anla. Mikser tasına koy. İçine toz şekeri koy. Mikserle yüksek ayarda, köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Pudra şekerini ekle, kaşıkla yedir. Yağ, kabartma tozu, limon kabuğu ve vanilyayı ekle, yedir. Unu koy. Yine kaşıkla, çırparcasına karıştırarak yedir. Kalıbı yağla. Hamurun yarısını içine dök. Kalıbı sallayarak her tarafına yay. Kalan hamura kakaoyu koy. Karıştırarak yedir. Kalıba dök. Kaşıkla üzerinden geçerek biraz karıştır. Alaca olsun.Fırını 175* C ye ayarla, ısınınca kalıbı içine koy. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkart. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser, ters çevirerek çıkart. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder