Süre: 60 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1900 (porsiyon: 316)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarif
Pirinci yıka, süz. Tencereye 1 bardak su ile koy. Kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişir. Sütü ekle. Kaynayınca ocağı kıs. 20 dakika arada karıştırarak pişir. Şekeri kat, karıştır. Nişastayı 1/2 su bardağı su ile çöz. Tencereye sicim gibi akıtarak ekle. Kaynadıktan sonra, 20 dakika daha kaynat. Hemen kaselere paylaştır. Servis yapılacağı zaman tarçın ek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder