Süre: 60 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 3550 (porsiyon: 591)
Kap: 20 cm çapında tencere, 18 cm çapında tencere ve 6 tane kup
Malzemeler
- Muhallebisi için
- 1 litre soğuk süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
- Sosu için
- 1 su bardağı soğuk su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Tarif
Unu, şekerle birlikte, hafif koku gelene kadar kavur. Ocağı kapat soğusun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek, çırpma teli ile karıştırarak yedir. Vanilyayı kat. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını ekle, erisin. Mikserle 1 dakika kadar çırp. 4-5 dakika sonra 1 dakika daha çırp. Hemen üzerlerinde biraz boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştır.Çikolata hariç sos malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile biraz çırp. Çikolatayı ekle. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sontra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, göz göz olup, sulu bir muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Hemen kuplardaki muhallebinin üzerine paylaştır. Soğuyunca buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder