Elmalı Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 6850 (porsiyon: 263)
Kap: Kek kalıbı

Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 2 tane orta boy elma
  • 1 su bardağı fındık
  •  paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ

Tarif

Fındığı robotta iri kıyım çek. Elmaları soy. Tavla zarı gibi doğra veya rendele.
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını koklayarak anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, tarçın ve kabartma tozunu ekle. 15 saniye kadar çırp. Elmeları ve fındığı ekle. Unu azar azar katarak, kaşıkla karıştır. Sonra çırparcasına karıştır. Kek kalıbını yağla. Hamuru içine dök, salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar, kek fanusuna koy. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder