Kabak Tatlısı

Süre: 85 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2175 (porsiyon: 270)
Kap: 26 cm çapında tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam

Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı ceviziçi
  • 1 çay bardağı su

Tarif

Kabakları 4-5 cm aralıkla doğra. Tencereye diz. (üst üste olabilir). Şekeri üzerine yay. Suyu ekle. Ocağa koy. Kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde (çok köpüklenip taşarsa, kapak aralık olabilir) kabaklar yumuşayıp, suyu kıvam alana kadar yaklaşık,60-70 dakika pişir. Ocağı kapat, soğusun. Zedelemeden borcama aktar. Ceviziçini robotta irikıyım çek,üzerine serp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder