Porsiyon: 12
Kalori: 6110 (porsiyon: 509)
Kap: 35 cm uzunluğunda kayık tabak ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 2 paket kakaolu bisküi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı fındıkiçi
- 2 yemek kaşığı toz fıstıkiçi
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- Kreması
- 1000 ml süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1tane yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Tarif
Fındıkları robotta iri kıyım çek. Bisküileri iri parçalar halinde kır. Krem şantiyi mikser tasına koy, katılaşana kadar yaklaşık, 1-1,5 dakika çırp. Bisküilere kat karıştır. Fındıkları kat karıştır. Fazla karıştırma ufalanmasın! Hamuru, 30*40 cm boyutunda streç filme uzunlamasına koy. Rulo şekli ver. Üzerine uzunlamasına ince bir oyuk aç. Buzluğa koy, 1 saat beklesin.Tereyağ, damla çikolata ve süt hariç bütün krema malzemelerini tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Damla çikolatayı ekle. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, sonra orta ateşte pişir. Yoğunlaşmaya başlayınca ocağı kıs. Muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Tereyağını koy erisin. Mikserle biraz çırp. Hafif soğusun. Bir daha 15 saniye çırp.
Hamuru buzluktan çıkar. Tabağa al. Kremayı üzerine kalın bir tabaka halinde sıva. Üzerine fıstıkiçi serp. Buzdolabına koy, en az 2-3 saat beklesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder