Damla Çikolatalı Bisküi

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 3400 (porsiyon: 212)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve saklama kabı

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
  •     ''     ''  : Yağlı kağıt

Tarif

Yağı önceden buzdolabından çıkar, yumuşasın. Tepsiye yağlı kağıt yay. Üzerini yağla.
Yağı, mikser tasına koy, yumurtayı ekle, 1 dakika çırp. Şekeri ekle 1 dakika çırp. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koy. Kaşıkla karıştırarak yedir. Çikolatayı ekle, karıştır. 2 tane kaşık yardımıyla, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, top gibi yap. Tepsiye çok aralıklı yerleştir.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri çok hafif kızarana kadar yaklaşık, 18-20 dakika pişir. Soğuyunca kağıttan çıkar. Üzerine kağıt havlu serilmiş saklama kabına koy. Dışarda 3-4 gün taze olarak saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder