Porsiyon: 16
Kalori: 3400 (porsiyon: 212)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve saklama kabı
Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- '' '' : Yağlı kağıt
Tarif
Yağı önceden buzdolabından çıkar, yumuşasın. Tepsiye yağlı kağıt yay. Üzerini yağla.Yağı, mikser tasına koy, yumurtayı ekle, 1 dakika çırp. Şekeri ekle 1 dakika çırp. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koy. Kaşıkla karıştırarak yedir. Çikolatayı ekle, karıştır. 2 tane kaşık yardımıyla, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, top gibi yap. Tepsiye çok aralıklı yerleştir.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri çok hafif kızarana kadar yaklaşık, 18-20 dakika pişir. Soğuyunca kağıttan çıkar. Üzerine kağıt havlu serilmiş saklama kabına koy. Dışarda 3-4 gün taze olarak saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder