Tepside Bisküi Pastası 1

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 4900 (porsiyon: 490)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi

Malzemeler

  • 2 paket pötibör bisküi
  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 40 gr tereyağı
  • Islama için: 1 su bardağı süt
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı veya hindistan cevizi

Tarif

Nişasta, kakao, yumurta sarısı ve şekeri tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Çikolataları ekle. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, yüksek ısıda 1-2 dakika daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştımaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını koy, erisin, karıştır.
1 su bardağı sütü bir tabağa koy. Bisküileri tek tek süte batır, çıkar. Tepsiye diz. Üzerine biraz krema sür. Üstüne bir sıra daha bisküi diz. Krema sür. Bu şekilde bisküiler bitene kadar devam et. Kalan kremayı en üst kata yay. Soğusun. Üzerini toz antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder