Porsiyon: 8
Kalori: 2925 (porsiyon: 365)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 20*30 boyutlarında borcam
Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı tarçın
Tarif
Süte şekeri koy, kaşıkla karıştırarak erit. Yağı ve unu tencereye koy. Hafif ateşte,tahta kaşıkla sürekli dibini kazırcasına karıştırarak, hafif kahverengi olana kadar kavur. Sütü kat. (Dikkat et çok sıçrar!) Karıştır. Muhallebi kıvamında olunca, ocağı kapat. Borcama dök, düzelt.Fırını 200* C ye ayarla. Tepsiyi içine koy. Üzeri çok hafif kızarana kadar pişir. Servis yaparken tarçın ek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder