Porsiyon: 26
Kalori: 7220 (porsiyon: 277)
Kap: Kek kalıbı ve orta boy sahan
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı kabuksuz badem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Badem için: 2 yemek kaşığı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Sahana 2 kaşık yağı koy. İçine bademleri koy. Rengi hafif dönene kadar, kavur. Robotta iri kıyım çek.Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika kadar çırp. Pudra şekeri, yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koy, 15 saniye kadar çırp. Unu azar azar kaşıkla karıştırarak yedir. Bademleri koy. Çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla, içine dök. Kalıbı salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder