Porsiyon: 20
Kalori: 4000 (porsiyon: 200)
Kap: 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi
Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- 2 yemek kaşığı anason
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviziçi
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Yumurta ve şekeri bir tasa koy, çatalla çırp. İçine diğer malzemeleri kat. Elle mıncıkla. Cıvık bir hamur olacak. Tepsiyi yağla. İçine dök.Fırını 175* C ye ayarla, ısınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişir. Fırından çıkar. 2-2,5 cm kalınlığında, 8 cm uzunluğunda kes. Yanlarını çevir. Tekrar fırına sür. 10-15 dakika daha pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba koy. Dışarda 7-8 gün taze kalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder