Selanik Gevreği

Süre: 65 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 4000 (porsiyon: 200)
Kap: 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı anason
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviziçi
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Yumurta ve şekeri bir tasa koy, çatalla çırp. İçine diğer malzemeleri kat. Elle mıncıkla. Cıvık bir hamur olacak. Tepsiyi yağla. İçine dök.
Fırını 175* C ye ayarla, ısınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişir. Fırından çıkar. 2-2,5 cm kalınlığında, 8 cm uzunluğunda kes. Yanlarını çevir. Tekrar fırına sür. 10-15 dakika daha pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba koy. Dışarda 7-8 gün taze kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder