Porsiyon: 26
Kalori: 5720 (porsiyon: 220)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Yumurtaları birer birer bir tasa kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle yüksek ayarda, köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Unu azar azar kaşıkla karıştırarak yedir. Çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamurun yarısını içine koy. Kalan yarısına kakaoyu koy. Kaşıkla karıştırarak yedir. Kalıptaki hamurun üzerine dök. Kaşıkla hamurun üzerinden hafif karıştırarak geç. Kalıbı salla.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Kekin üzerine bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar, kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder