İrmik Helvası

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 7660 (porsiyon: 478)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Tarif

Suyu, Sütü ve şekeri 1 taşım kaynat, beklesin. Yağı ve  irmiği tencereye koy. Orta ateşte, Tahta kaşıkla sürekli dibini kazırcasına karıştırarak, hafif kahverengi olana kadar kavur. Ocağı kıs. Fıstıkları ekle, kahverengimsi gibi olana kadar kavurmaya devam et. Şekerli suyu içine dök. Kapağı kapat, 5 dakika kadar dursun. Ocağı kapat. İyice karıştır. Üzerine kağıt havlu ser, bir müddet demlensin. Arada karıştırarak pilav gibi tane tane olmasını sağla. Yerken üzerine tarçın ek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder