Profitorol

Süre: 130 dakika
Porsiyon: 24
Kalori: 600 (porsiyon: 250)
Kap: 20 cm çapında tencere, 2 tane 18 cm çapında tencere, büyük fırın tepsisi ve 35 cm çapında tabak

Malzemeler

  • Hamur için
  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ
  • Krema için
  • 500 ml süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr tereyağı
  • Sosu için
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 40 gr tereyağ

Tarif

Hamuru
Tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu koy, kaynasın. İçine unu dök. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak suyunu çekene kadar yaklaşık, 3-4 dakika pişir. Topaklanacaktır, önemseme. Tamamen soğuyana kadar bekle. İçine yumurtaları bir yandan mıncıklayarak, birer birer kat. Topak kalmayana kadar iyice yoğur.Tepsiyi yağla. Islatılmış kaşıkla, yumurtadan biraz küçük parçalar al, ıslatılmış elle top şekli ver. Aralıklı olacak şekilde tepsiye diz. Fırını 150* C ye ayarla, ısınınca tepsiyi içine sür. Kızarana kadar 35-40 dakika pişir. Bıçak batır. Kıtır olmuşsa tamamdır. Fırından çıkar soğusun.

Kreması

Krema malzemelerinden, süt ve tereyağ hariç diğerlerini tencereye koy, Sütü azar azar katarak, çırpma teli ile karıştırarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını koy, erisin. Soğuyana kadar kabuk bağlamasın diye, arada 15 er saniye mikserle çırp.

Sosu
Sos malzemelerinden tereyağ, su ve çikolata hariç, diğer malzemeleri tencereye koy. Suyu azar azar katarak çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Çikolatayı ekle. Ocağa koy. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Göz göz olana kadar pişir. Ocağı kapat. Yağı koy erit. Arada karıştırarak soğusun. Bir kavonoza koy. Buzdolabında beklesin.

Hazırlanışı
Hamurları yatay yatay kes. İçine alabildiği kadar krema koy. Büyük bir tabağı diz. (Üst üste de koyulabilir.)
Üzerini streç filmle ört. Yeneceği zaman, tabağa 3-4 tane hamur koy. Üzerine çikolata sosu dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder