Muzlu Rulo Pasta

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4150 (porsiyon: 345)
Kap: Büyük fırın tepsisi, yağlı kağıt, 18 cm çapında tencere ve 40 cm boyunda kayık tabak

Malzemeler

  • Kek için
  • 5 yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Kağıt için: 2 yemek kaşığı yağ
  • Üzerine
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • İçine
  • 2 tane muz
  • Kreması
  • 500 ml süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağı

Tarif

Keki
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için, kokla. Mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağı, unu, vanilyayı, limon kabuğunu ve kabartma tozunu koy karıştır. Mikserle 45 saniye çırp. Tepsiye yağlı kağıdı ser. Üzerini yağla. Hamuru üzerine yay.
Fırını 175* C ye ayarla. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri çok hafif kızarana kadar, tam 15 dakika pişir. Fırından çıkarır çıkarmaz kağıt ile birlikte uzun kenarı tarafından rulo yap, 10-15 dakika beklet.


Üzeri

Krem şantiyi mikser tasına koy. Sütü ekle. Mikserle katılaşana kadar yaklaşık 1-1,5 dakika çırp. Buzdolabına koy, soğuk dursun.

İçi
Muzlar bütün kalsın.

Kreması
Unu, şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı tencerey koy. Sütü azar azar katarak çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazıcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek ateşte daha sonra orta ateşte pişir. Yoğunlaşmaya başlayınca ocağı kıs. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam et. Ocağı kapat. Tereyağını içine koy. Erisin. Mikserle 15 saniye çırp. Kabuk bağlamasın diye arada mikserle 15 er saniye çırp. Soğusun. Krem şantinin yarısını içine koy, çırp.

Pastanın hazırlanışı
Keki kağıttan ayır. Tepsiye ser. Kremanın yarısını üzerine yay. Muzları uzunlamasına koy. Keki sıkıca rulo yap. Tabağa al. Kalan kremayı üzerine sür. Kalan krem şantiyi üzerine sür. Hindistan cevizini serp. En az buzdolabında 8 saat beklet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder