Pasta Keki

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 3960 (porsiyon: 247)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi

Malzemeler

  • 6 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Sade için: 1 paket vanilya
  • Kakaolu için: 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ

Tarif

Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Kakaolu için; kakaoyu koy. Kaşıkla yedir. Nişasta ve unu azar azar ekle. Kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök, salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi fırına sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Tepsinin üstüne kağıt havlu ser, ters çevirerek keki çıkar, bir tabağa al. Tamamen soğuyunca, pasta tabanı olarak kullan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder