Porsiyon: 16
Kalori: 3960 (porsiyon: 247)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 paket kabartma tozu
- Sade için: 1 paket vanilya
- Kakaolu için: 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Kakaolu için; kakaoyu koy. Kaşıkla yedir. Nişasta ve unu azar azar ekle. Kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök, salla.Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi fırına sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Tepsinin üstüne kağıt havlu ser, ters çevirerek keki çıkar, bir tabağa al. Tamamen soğuyunca, pasta tabanı olarak kullan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder