Pasta Keki (Yağsız)

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 2810 (porsiyon: 175)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi

Malzemeler

  • 6 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Sadesi için: 2 paket vanilya
  • Kakaolu için: 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 Yemek kaşığı yağ

Tarif

Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Vanilya ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Kakaolu ise kakaoyu koy, kaşıkla yedir. Unu azar azar ekle. Kaşıkla karıştırarak yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine koy,salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 50-60 dakika pişir. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Tepsinin üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar. Bir tabağa al. Tamamen soğuyunca pasta tabanı olarak kullan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder