Kaymaklı Dondurma

Süre: 260 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 1700 (porsiyon: 141)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 1300 ml lik saklama kabı

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı salep
  • 1 paket vanilya

Tarif

Bütün malzemeleri tencereye koy. Ocağı yak. Karıştıra karıştıra kaynadıktan sora 10 dakika daha kısık ateşte kaynat. Bırak soğusun. Mikser tasına aktar.
Buzluğa kaldır. 2 saat sonra çıkar (donmamış olmalı) 1 dakika kadar çırp. 2 Saat sonra yine çıkar (donmamış olmalı) 1 dakika daha çırp. Saklama kabına al. Buzluğa koy, donsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder