Porsiyon: 26
Kalori: 7125 (porsiyon: 274)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık yağı veya 250 gr eritilmiş tereyağı
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1/2 su bardağı ceviz, fındık, antep fıstığı veya birisi
- 1/2 su bardağı sultani üzüm, kayısı, incir veya birisi
- 2 su bardağı un
- Kek kalıbı için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Ceviz, fındık, antep fıstığı veya birini robotta iri kıyım çek. Kayısı ve inciri veya birini minik minik doğra.Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle yüksek hızda, köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekle. Kaşıkla karıştırarak yedir. Unu da azar azar ekleyerek, çırparcasına kaşıkla karıştırarak yedir. Kuru yemişleri koy, karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine koy. Kalıbı salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine koy. Fırının kapağını en az 30 dakika açmadan, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek, çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder