Porsiyon: 15
Kalori: 5900 (porsiyon: 391)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 30 cm çapında tabak
Malzemeler
- İçi için
- 2 tane elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- Hamuru için
- 250 gr tereyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 2 kaşık pudra çekeri
Tarif
İçiCeviziçini bıçakla küçük küçük doğra. Ceviz hariç bütün iç malzemelerini ocakta kavur. Ocağı kapat. İçine ceviziçini koy.
Hamuru
Tepsiyi yağla. Bütün hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir, top gibi yap. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopar. Yuvarla, yassılaştır. İçine bir miktar iç koy. Yarım daire şeklinde kapat. Uçlarını bastır. Tepsiye diz. Üzerlerine yumurta sarısı sür.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık, 25-30 dakika pişir. Soğuyunca üzerine kağıt havlu serilmiş tabağ al. Pudra şekeri sep. Dışarda saklama kabında 3-4 gün taze olarak saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder