Porsiyon: 30
Kalori: 3950 (porsiyon: 131)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Üzerine: 30 tane fındık
Tarif
Tepsiyi yağla. 1 yumurtanın akını ayır, bir kaseye koy. Kalan yumurta sarısı ve diğer yumurtayı, şekerle birlikte büyük bir tasa koy. Çatalla çırp. Diğer malzemeleri ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur, bütünleştir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, top şekli ver. Hafif yassılaştır. Üzerine, sivri ucu yukarı gelecek şekilde yarıya kadar fındık batır. Fındıklı yüzünü yumurta akına batır, çıkar. Tepsiye aralıklı diz.Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık, 30 dakika pişir. Soğuyunca, içine kağıt havlu serilmiş saklama kabına al. Dışarda 7-8 gün taze olarak saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder