Kayısılı Dondurma

Süre: 300 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 1650 (porsiyon: 165)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 1 lt lik saklama kabı

Malzemeler

  • 500 gr olgun kayısı
  • 1,25 su bardağı şeker
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı su

Tarif

Kayısıları yıka. Sirkeli suda (1 lt suya 4 kaşık sirke) 20 dakika beklet.
Şeker ve suyu tencereye koy. Ocağı yak. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynat. Bırak soğusun.
Şekerli su, limon suyu ve kayısıları robota koy, püre yap. İnce tel süzgeçten geçirerek, mikser tasına al. Buzluğa koy. 2 saat sonra çıkar, (donmamış olmalı) mikserle 1 dakika kadar çırp. 2 saat sonra yine çıkar (donmamış olmalı) 1 dakika kadar çırp. Saklama kabına al, buzluğa koy, donsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder