Porsiyon: 20
Kalori: 2265 (porsiyon: 113)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 6 yemek kaşığı fındık yağı
- 100 gr kuru üzüm
- 4 tane kuru kayısı
- 1 tane küçük havuç
- 2 tane elma
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tane limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Kayısı, havuç ve elmaları tavla zarı gibi doğra.Yumurtaları mikserle köpürene kadar çırp. Yağ, limon suyu, tarçın ve kabartma tozunu kat. 15 saniye çırp. Nişasta ve unu azar azar yedirerek, kaşıkla karıştır. Kayısı, havuç, elma ve üzümleri kat. Çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Kalıbı salla.
Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca kalıbı fırına sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder