Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2350 (porsiyon: 391)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase
Malzemeler
- 2 tane büyük muz
- 3 su bardağı süt veya muz aromalı süt
- 2/3 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 2-3 tane damla sakızı (olmasa da olur)
- 25 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Tarif
Damla sakızını havanda döv. Şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızını tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Yağı koy, erisin. Mikserle 1 dakika kadar çırp. Kaselere yarıya kadar muhallebi koy. Muzları yassı yassı doğra, üzerlerine koy. Kalan muhallebiyi de üzerlerine dök. Soğuyunca antep fıstığı serp. Buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder