Porsiyon: 16
Kalori: 6600 (porsiyon: 412)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi ve 20 cm çapında tencere ve 40 cm çapında tabak
Malzemeler
- Keki için
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı yağ
- Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Arası ve üzeri için
- 4 tane muz
- Islama suyu için
- 1/2 su bardağı kayısı reçeli
- 1 su bardağı kaynamış soğumuş su
- Kreması için
- 750 ml süt
- 2/3 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
Tarif
KekiYumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle, köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı kat. 15 saniye çırp.Nişasta ve unu azar azar katarak, kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök, salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan üzeri kızarana kadar yaklaşık, 50-60 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Üzerine kağıt havlu ser. Onun da üzerine gazete ser. Ters çevirerek keki çıkar. Tamamen soğuyunca, yatay olarak, bıçakla 3 parçaya kes.
Üzeri
Krem şantiyi mikser tasına koy. Sütü ekle. Mikserle katılaşana kadar yaklaşık, 1-1,5 dakika çırp. Buzdolabına koy, soğuk dursun.
Arası ve üzeri
Muzları yassı yassı doğra.
Islama suyu
Reçeli bir kaseye koy. Suyu ekle, karıştır.
Kreması
Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve unu tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek çöz. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli tahta kaşıkla dibini kazırcasına karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişirmeye devam et. Yoğunlaşmaya başlayınca ocağı kıs, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını koy, karıştırarak erit. Mikserle 1 dakika kadar çırp. Soğuyana kadar, ara sıra kabuk bağlamasın diye çırp.
Pasta hazırlama
Krem şantinin yarısını soğumuş, kremaya koy. Mikserle 15 saniye çırp. Kekin taban parçasını al, tabağa koy. Bir miktar ıslama suyunu fırça ile üzerine sür. Kremanın 1/3 ünü üzerine yay. Muzların 1/3 ünü üzerine döşe. 2. kek parçasını üzerine koy. Islama suyu ile ıslat. Kremanın 1/2 sini üzerine yay. Muzların 1/2 sini üzerine döşe. Kekin üst paçasını al. Kesik olan yüzünü ıslama suyu ile ıslat. Kalan kremayı üzerine sür. Kalan muzları üstüne döşe. Kalan krem şati ile kekin yanlarını kalınca sıva. Artanı ile üzerini süsle. Buzdolabına koy. En az 8 saat beklet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder