Porsiyon: 10
Kalori: 3150 (porsiyon: 315)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi
Malzemeler
- 1 lt süt
- 4,5 yemek kaşığı buğday unu
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 40 gr tereyağı
- 2 paket pötibör bisküi
- Islamak için: 1 su bardağı süt
- Üzerine: 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Tarif
Un, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar katarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını koy, erisin. Karıştır.1 su bardağı sütü bir tabağa koy. Bisküileri süte batır, çıkar tepsiye diz. Üzerine biraz krema sür. Üstüne 1 sıra daha bisküi diz. Üzerine krema sür. Bu şekilde bisküiler bitene kadar devam et. Kalan kremayı en üstüne yay. Soğuyunca üzerine antep fıstığı serp. Buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder