Porsiyon: 17
Kalori: 4550 (porsiyon: 267)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 17 tane kağıt kalıp
Malzemeler
- Hamuru için
- 1 tane yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı fındık yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 çay bardağı un
- Kreması için
- 1 su bardağı damla çikolata
- 6 yemek kaşığı su
- 20 gr tereyağı
Tarif
KekiYumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Hamur malzemelerinin kalanını içine koy. Mikserle iyice homojenleşene kadar, yaklaşık 1 dakika çırp. Muffin kalıplarını tepsiye diz. İçlerine birer kaşık hamur koy.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 35-45 dakika pişir. Fırından çıkar. Biraz soğusun.
Kreması
Krema malzemelerini bir cezveye koy. En kısık ateşde erit.
Pastanın hazırlanışı
Kremayı keklerin üzerine paylaştırarak dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder