Kağıtta Pasta (Muffin)

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 17
Kalori: 4550 (porsiyon: 267)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 17 tane kağıt kalıp

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 1 tane yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı fındık yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 çay bardağı un
  • Kreması için
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 6 yemek kaşığı su
  • 20 gr tereyağı

Tarif

Keki
Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar yaklaşık 1 dakika çırp. Hamur malzemelerinin kalanını içine koy. Mikserle iyice homojenleşene kadar, yaklaşık 1 dakika çırp. Muffin kalıplarını tepsiye diz. İçlerine birer kaşık hamur koy.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 35-45 dakika pişir. Fırından çıkar. Biraz soğusun.

Kreması

Krema malzemelerini bir cezveye koy. En kısık ateşde erit.


Pastanın hazırlanışı

Kremayı keklerin üzerine paylaştırarak dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder