Tahinli Kurabiye

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 5400 (porsiyon: 180)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 35 cm çapında servis tepsisi

Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabatrma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tepsiyi yağla. Büyük bir tasa, tahin ve şekeri koy karıştır. Pudra şekeri hariç diğer bütün malzemeleri içine koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al, iyice yoğur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopar. Kurabiye şekli ver. Tepsiye aralıklı olacak şekilde diz.
Fırını 165* C ye ayarla. Tepsiyi içine sür. Üzerleri  hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişir. Servis tepsisine al. Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder