Çikolatalı Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 6150 (porsiyon: 236)
Kap: Kek kalıbı

Malzemeler

  • 6 tane yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fındık yağı veya 250 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ

Tarif

Yumurtaları, bayat olup olmadığını anlamak için, teker teker bir kaseye kır, kokla, mikser tasına koy. Şekeri ekle. Köpürene kadar, yaklaşık 1 dakika yüksek ayarda, mikserle çırp. Pudra şekerini koy, kaşıkla yedir. Yağı, kabartma tozunu ve kakaoyu koy, yedir. Unu yavaş yavaş ekle, kaşıkla yedir. Çırparcasına  iyice karıştır. Çikolatayı koy, karıştır. Kek kalıbını yağla, hamuru içine dök. Kalıbı hafifce salla.
Fırını 175*C ye ayarla, ısınınca kalıbı içine koy. En az 30 dakika kapağını açmadan üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser, ters çevirerek çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder