Porsiyon: 12
Kalori: 4330 (porsiyon: 360)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 40 cm boyunda kayık tabak
Malzemeler
- 1 paket kakaolu pötibör bisküisi
- 1 paket sade pötibör bisküisi
- Kreması
- 750 ml süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2/3 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 30 gr tereyağı
Tarif
Krema malzemelerinden, süt, damla çikolata ve tereyağ hariç diğerlerini tencereye koy. Sütü azar azar katarak çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına karıştırarak, 1-2 dakika yüksek ateşte, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştımaya devam ederek, muhallebi kıvamını alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını koy, erisin. Mikserle 15 saniye çırp. Kabuk bağlamasın diye 5-10 dakika sonra bir daha çırp. Hafif ılısın.Kayık tabağa bisküileri birer birer dik olacak şekilde, aralarına krema sürerek koy. Duvar gibi yap. Kalan krema ile, üstünü ve yanlarını kapla. Buzdolabına koy, 2-3 saat beklesin. Keserken, verev kes.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder